Capitolele lucrării tratează cu claritate raporturile noi care se creează prin implementarea aplicațiilor informatice cu caracter public între partenerii sociali, mutațiile pe care noile trepte de comunicație le induc asupra întregii societăți.
Dacă în general literatura de specialitate acoperă segmente importante ale domeniului extrem de dinamic al informaticii, lucrarea oferită de domnii Bogdan Ghilic-Micu și Marian Stoica are darul de a referi o arie largă, în care se includ atât aplicațiile uzuale, cât mai ales aplicații noi, care privesc orașul virtual, telelucrul, chioșcul informatic, întreprinderea virtuală etc. Autorii insistă asupra efectelor pe care e-activitățile le produc asupra mediului, asupra celorlalte domenii de activitate și cu deosebire asupra productivității sociale.
Avem în față prima lucrare din literatura științifică românească destinată acestui domeniu, și prin contribuțiile originale incluse în paginile ei, dispunem de azi de o lucrare de referință, în care cititorul regăsește o reflectare fidelă a stadiului de dezvoltare pe care l-a atins școala de informatică economică din România, autorii cărții fiind doi dintre exponenții săi de frunte.
Prof. univ. dr. Ion Ivan