Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Introducere în istoria gândirii economice
Introducere în istoria gândirii economice
Preț 13 lei
[ carte epuizată ]
ISBN 973-590-852-2
An apariție 2003
Nr. de pagini 216
Format 14x20
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Alertează-mă când este pe stoc  
Descriere

      Lucrarea are ca obiect prezentarea principalelor reflecții și momente cu privire la activitatea economică, respectiv a formării și evoluției gândirii economice pe fondul dezvoltării economico-sociale, politico-instituționale și spirituale, în condiționare reciprocă cu acestea, din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre, aceasta neînsemnând nicidecum că intențio­năm diminuarea gândirii vreunuia dintre reprezentanți.

      Suntem conștienți că abordarea noastră este o problemă com­ple­xă și controversată și nu avem pretenția unei lucrări referen­țiale. Am căutat numai să identificăm esența și coerența logică a ceea ce a însemnat peisajul teoretic în gândirea economică pe parcursul diverselor epoci din istoria umanității.

      Într-o prezentare sintetică, cititorii vor primi informații perti­nente privind momentele de vârf ale procesului de maturizare a științelor economice (opere majore, personalități reprezentative) pe fondul problemelor economice specifice fiecărei etape istorice. Astfel, după o sumară prezentare a gândirii economice premoderne, sunt examinate și redate idei, teorii, doctrine, paradigme, școli și curente de gândire economică din epoca modernă și contemporană, cu un accent aparte pus pe acelea care surprind fundamente esențiale ale evoluției vieții economice. Cum în mișcarea științei ideea se transmite prin mijlocirea teoriilor, am acordat un spațiu mai mare acelor idei care, prin structura și mersul lor, au dat caracterul de para­digmă unor teorii. În felul acesta, dinamica unor idei ne oferă spațiul în mișcarea sa de expansiune-contracție, atât în timp, de la o epocă la alta, cât și în spațiu, de la un tip de societate la altul. Astfel, o dată cu cristalizarea unei idei de către o generație sau epocă, sub forma unui curent de gândire promovat de o comunitate științifică, teoria capătă valoarea unei paradigme științifice.

Autorul

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Recomandări

Administrația europeană multi-nivel. Rolul organismelor consultative An apariție 2024
Nr. pagini 286
Format 17x24
Preț 55 lei
Economie. Manual pentru clasa a XI-a An apariție 2006
Nr. pagini 192
Format 17x24
Preț 35 lei
Politici de marketing în afaceri An apariție 2019
Nr. pagini 222
Format 17x24
Preț 40 lei
Contabilitate. Manual pentru clasa a X-a An apariție 2005
Nr. pagini 144
Format 17x24
Preț 35 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice