Stăpânii ideilor economice, volumul I: în antichitate și în evul mediu
Preț 36 lei
Stoc limitat!
ISBN 978-973-709-441-4
An apariție 2009
Nr. de pagini 246
Format 14x20
Culoare interior
negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
|
Disponibilă în setul
Preț set 85 lei
|
Descriere
Puține științe se pot mândri cu o istorie atât de bogată în fapte și în idei precum Știința economică. Dar și mai puține se pot „mândri” cu diversitatea punctelor de vedere față de unul și același eveniment. De ce trei economiști au patru păreri diferite față de unul și același lucru? De ce nu se înțeleg economiștii? De ce, deși piața ideilor economice este tot timpul plină, totuși lipsesc soluțiile? De ce toți oamenii vor să trăiască în bunăstare și nu în sărăcie? Cine sunt „stăpânii” și cine sunt „sclavii” ideilor economice? Cum se răspândesc ideile economice? Cum s-a schimbat modul de gândire al oamenilor sub „forța” ideilor economice? Cum se impune gândirea economică dominantă?
Desigur, șirul întrebărilor ar putea continua fără speranța descoperirii economiei miraculoase, dar cu certitudinea că știința economică are resurse suficiente să rezolve problemele de zi cu zi ale oamenilor.
Încercarea de identificare a „stăpânilor ideilor economice” de-a lungul timpului ne dezvăluie primii pași ai Economiei spre Știință: într-adevăr, Economia s-a dezvoltat de la început într-un câmp de reprezentări ale sensului comun în care scopul era bunăstarea.
|
|