Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Serii Fourier. Transformata Laplace
Serii Fourier. Transformata Laplace
Preț 25 lei
Adaugă
Stoc limitat!
ISBN 973-590-874-3
An apariție 2003
Nr. de pagini 192
Format 17x24
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Descriere

      Serii Fourier și Transformata Laplace sunt capitole alese ale cursului fundamental de Analiză matematică. Partea din lucrare rezervată seriilor Fourier prezintă sub formă accesibilă și riguroasă toate noțiunile necesare pentru o bună înțelegere a rezultatelor fundamentale, caracteristice acestui domeniu. Astfel, în debutul lucrării se prezintă clasa funcțiilor continue pe porțiuni, clasa funcțiilor de pătrat integrabil și clasa funcțiilor periodice și se analizează în detaliu prelungirea periodică a unei funcții reale, definită pe un domeniu compact din R.

      În continuare, se definește seria Fourier asociată unei funcții periodice, continue pe porțiuni și se prezintă teorema de reprezentare a lui Dirichlet, care constituie rezultatul central din acest capitol. Pe baza teoremei lui Dirichlet se obțin dezvoltări în serie Fourier pentru prelungirea periodică a unei funcții continue pe porțiuni.

      Derivarea și integrarea seriilor Fourier completează această parte a lucrării, care continuă cu paragraful rezervat seriilor Fourier pentru funcții de pătrat integrabil. În finalul capitolului consacrat seriilor Fourier se prezintă seriile Fourier pentru funcții reale periodice de două variabile reale punându-se în evidență teorema de reprezentare a lui Dirichlet. Sunt puse în evidență inegalitatea lui Bessel și egalitatea lui Parceval.

      Partea a doua a lucrării prezintă Transformata Laplace a funcțiilor original, punându-se în evidență proprietățile ei specifice. Se insistă în continuare pe avantajele folosirii Transformatei Laplace la rezolvarea problemei Cauchy pentru unele tipuri de ecuații diferențiale și sisteme de ecuații diferențiale, precum și la determinarea soluției unei ecuații integrale Volterra de tip convolutiv sau a sistemelor de astfel de ecuații integrale.

      Pe parcursul întregii lucrări, noțiunile prezentate sunt ilustrate prin exemple rezolvate dintre cele mai diverse, urmate de un mare număr de probleme propuse.

      Prin conținutul său, această lucrare se adresează tuturor studenților din universitățile tehnice, dar și studenților matematicieni, fizicieni și economiști și în general oricărui specialist care în activitatea sa are preocupări privind fenomene periodice.

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Cărți din aceeași categorie

Introducere în matematici financiare: modele și formule An apariție 2005
Nr. pagini 400
Format 17x24
Preț 50 lei
Algebră liniară: culegere de probleme An apariție 2002
Nr. pagini 336
Format 17x24
Preț 55 lei
Calcul diferențial și integral An apariție 2001
Nr. pagini 368
Format 17x24
Preț 15 lei
Introducere în măsurarea diversității: teorie și aplicații An apariție 2011
Nr. pagini 390
Format 17x24
Preț 60 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice