Curriculum-ul la decizia școlii care poate fi propus de la nivel central ori local, în funcție de scopurile formării profesionale, de cerințele locale ale pieței muncii și de resursele umane și materiale ale școlii, oferă posibilitatea ca școlile să ofere elevilor parcursuri diferențiate, având în vedere și specializările aferente.
Disciplina „Măsurări Electrice” reprezintă un factor important al formării competențelor specifice specializărilor Electronică și Automatizări, Electrotehnică, Telecomunicații (filiera tehnologică, profilul tehnic).
Parcurgerea conținuturilor și alegerea judicioasă a strategiilor didactice au ca scop și formarea capacității de analiză a nivelului de competențe dobândite prin învățare (raportate la cele prevăzute în „Standardul de pregătire profesională”, pentru fiecare specializare) și dezvoltarea capacității de comunicare, folosind un limbaj specializat specific domeniului.
Conținuturile sunt proiectate pentru 2 ore pe săptămână. Conținuturile marcate, din lista de conținuturi, nu se parcurg în cazul în care instruirea se asigură printr-o oră pe săptămână. Inginerul-profesor are posibilitatea de a decide asupra numărului de ore alocate fiecărei teme, în funcție de dificultatea acesteia, de nivelul de cunoștințe anterioare ale grupului instruit, de complexitatea materialului didactic implicat în strategia didactică și de ritmul de asimilare a cunoștințelor și formarea deprinderilor proprii grupului instruit.
Profesorul poate planifica activitatea în ore de predare/învățare, ore de aplicații și experimente, precum și ore de recapitulare și evaluare semestrială.