Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Breviar de contabilitate pentru instituțiile publice
Breviar de contabilitate pentru instituțiile publice
[ carte epuizată ]
ISBN 978-973-709-841-2
An apariție 2017
Format 17x24
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Alertează-mă când este pe stoc  
Descriere

Contabilitatea este forma supremă, obiectivă și logică de exprimare a performanțelor pe care o entitate economică le obține într-o perioadă dată. Cu toate acestea, accepțiunea generală a oamenilor despre acest domeniu este una complet diferită. Poate din cauza faptului că avem de-a face cu o activitate care utilizează cifrele, poate deoarece reglementările legale asociate acestui domeniu sunt deseori stufoase și se schimbă foarte des, poate pentru că jargonul asociat contabilității nu este deplin înțeles, natura ei este de multe ori înțeleasă greșit. Dar dacă am încerca să găsim o soluție de a prezenta contabilitatea dintr-un unghi mai optimist prin prisma unei abordări de înțelegere a acestui domeniu mai facile pentru toți?

În acest sens, lucrarea de față, Breviar de contabilitate pentru instituțiile publice, își propune să faciliteze înțelegerea acestui domeniu celor care îl întâlnesc pentru prima dată și se adresează studenților, funcționarilor publici și acelora care doresc să înceapă o carieră în administrația publică deopotrivă. Cartea abordează contabilitatea instituțiilor publice din România atât din punct de vedere teoretic cât și practic, contribuind la înțelegerea și sedimentarea conceptelor, mecanismelor și reglementărilor asociate. Din acest binom al perspectivelor sunt abordate elementele care compun principalele clase și grupe aferente planului de conturi și legăturile dintre acestea prin modul de funcționare a mecanismului contabilității în partidă dublă.

Fiecare capitol al breviarului este compus dintr-o parte teoretică și una aplicativă reprezentată de un set de aplicații rezolvate. Acestea prezintă operațiuni contabile din activitatea curentă a instituțiilor publice, adaptate însă specificului unității de învățare. În completarea aplicațiilor și în scopul exemplificării am considerat utilă prezentarea metodei de calcul și rezolvare a acestora pentru o înțelegere cât mai bună atât a aplicațiilor în sine, cât și a abordării generale a altor operațiuni similare.

Dincolo de scopul acestui material de a constitui un instrument de învățare și înțelegere a contabilității în sectorul public, este vizat obiectivul ca utilizatorii acestuia, ulterior, să poată ținti către un statut de practicieni în această profesie. Adaptat la nevoia de învățare rapidă, sistematică și cu un corespondent în zona practică, acest breviar reprezintă instrumentul optim utilizat de către diverși beneficiari interesați de domeniul contabilității în sfera instituțiilor publice.

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Cărți din aceeași categorie

Teoria contabilității An apariție 2004
Nr. pagini 464
Format 14x20
Preț 25 lei
Reforma bugetului public și a contabilității publice în România An apariție 2005
Nr. pagini 224
Format 14x20
Preț 21 lei
Fiscalitatea în România. Reglementare, studii de caz și teste grilă. Volumul 1 - Sistemul fiscal, impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor An apariție 2023
Nr. pagini 108
Format 17x24
Preț 40 lei
Auditul Intern, ediția a II-a An apariție 2009
Nr. pagini 654
Format 17x24
Preț 65 lei
    Recomandări

Un ALTFEL de Ghid al parlamentarului eficient An apariție 2024
Nr. pagini 192
Format 14x20
Preț 35 lei
Economia și dreptul Uniunii Europene An apariție 2022
Nr. pagini 286
Format 17x24
Preț 52 lei
Dicționar de marketing An apariție 2020
Nr. pagini 156
Format 17x24
Preț 35 lei
Economia României, de la criză la dezvoltare An apariție 2023
Nr. pagini 256
Format 17x24
Preț 55 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice