Fiscalitatea s-a dovedit a fi unul dintre cele mai dinamice fenomene în economia de piață. Cerințele obiective stau la baza reglementărilor, prin care autoritatea publică stabilește coordonatele așezării perceperii și controlului impozitelor și taxelor, dar și a folosirii, mai mult sau mai puțin a acestora ca instrumente de conducere.
Ca și legislația, numeroasă și abundentă în conținut, literatura de specialitatea în domeniul fiscal încearcă să țină pasul cu modificările. Succesul nu-l pot avea decât autorii consacrați.
Lucrarea de față ca și cele precedente, se adresează specialiștilor, agenților economici, studenților Facultății de Finanțe și a facultăților care pregătesc specialiști în domeniile Finanțe-Bănci și Finanțe-Contabilitate.
Cartea tratează atât aspecte teoretice, potrivit ultimelor reglementări legale, până la 10 ianuarie 2001, cât și interpretări largi de analiză.
Conținutul lucrării este preponderent dinamic, ea servind ca un ghid teoretic și practic, ca un material de autoinstruire a studenților în materie de impozite și taxe, aducând la cunoștință, totodată, care sunt obligațiile fiscale ale agenților economici.
Autoarea