Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Comerțul exterior și politica comercială a României în perioada de tranziție la economia de piață. Strategii de dezvoltare
Comerțul exterior și politica comercială a României în perioada de tranziție la economia de piață. Strategii de dezvoltare
Preț 20 lei
Adaugă
Stoc limitat!
ISBN 973-590-598-1
An apariție 2002
Nr. de pagini 304
Format 17x24
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Descriere

      Lucrarea de față tratează un subiect de mare actualitate care a făcut și obiectul dezbaterilor, în zilele de 5-8 septembrie 2001, la reuniunea ambasadorilor și consulilor onorifici ai României, inițiată de Ministerul Afacerilor Externe. Cu acest prilej a fost analizată evoluția relațiilor comerciale externe ale României pe țări și zone geografice și s-au dezbătut și adoptat o serie de măsuri menite să conducă la impulsionarea exporturilor românești și la reducerea substanțială a deficitului din balanța comercială. Altfel spus, a fost adaptată o strategie pe termen scurt și mediu privind dezvoltarea schimburilor comerciale ale României și continuarea reformei privind politica comercială în spiritul reglementărilor regionale și internaționale la care România este parte.

      Rezultatul acestor dezbateri se regăsește în cuprinsul lucrării de față la care și-au adus contribuția Valer Potra, Aurel Mărăscu, Marius Vitionescu, Radu Zaharia, din cadrul MAE – Departamentul de Comerț Exterior, precum și Gabriela Drăgan, Irina Râmniceanu și Nicolae Sută, cadre didactice de la Catedra de Relații Economice Internaționale – ASE București.

      Avem convingerea că lucrarea de față va servi în primul rând studenților și doctoranzilor preocupați de mersul reformei economice în România și în acest cadru de evoluția comerțului exterior și a politicii comerciale românești.

      Am dori ca lucrarea să trezească însă interes și în rândul celor care activează în sfera relațiilor economice externe ale României, fiind cei mai abilitați să aprecieze în ce măsură strategiile prezentate în această lucrare își vor atinge obiectivele urmărite la nivelul economiei naționale.

Autorii

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Cărți din aceeași categorie

Comerț rural: perspectiva integrării în fluxurile de distribuție ale UE An apariție 2006
Nr. pagini 432
Format 17x24
Preț 42 lei
Trade Finance. Finanțarea comerțului An apariție 2002
Nr. pagini 386
Format 14x20
Preț 28 lei
Economia fermelor agricole. Marketing agroalimentar An apariție 2018
Nr. pagini 158
Format 17x24
Preț 30 lei
Tehnica plăților internaționale An apariție 2003
Nr. pagini 352
Format 14x20
Preț 25 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice