Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
România 2011: starea economică în malaxorul crizei
România 2011: starea economică în malaxorul crizei
Preț 60 lei
Adaugă
ISBN 978-973-709-550-3
An apariție 2012
Nr. de pagini 648
Format 14x20
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Descriere

      A paisprezecea apariție editorială anuală, în seria publicată de Editura Economică începând cu anul 1999, analizează evoluția situației economice a României până în octombrie 2011 care s-a depreciat pe fondul adâncirii crizei economico-financiare pe plan mondial, cu efecte devastatoare și în țara noastră.

      Am sugerat foarte clar, încă din 2006, iminenta atingere violentă a economiei României de efectele crizei mondiale, neexistând nici o posibilitate de evitare și nici măcar de diminuare. Din nefericire pentru starea economiei românești, criza s-a suprapus pe o situație internă particulară de instabilitate politică și morală, care a bulversat întreaga evoluție social-economică. Din anul 2008, când au apărut primii germeni de intrare a României în recesiune economică, am încercat, fără succes, să identific un plan de măsuri anticriză, am urmărit să cuantific efectele programului de guvernare, bazat pe măsuri pro-active mai ales în perioada 2009-2011, dar nu m-am dumirit, ci am devenit și mai sceptic în ceea ce privește posibilitatea de identificare a unei strategii românești de stopare a efectelor foarte violente ale crizei și de ieșire din acest malaxor, care macină fără oprire economia României, una și așa marcată de adâncirea dezechilibrelor macroeconomice.

      Am zis despre 2009, că  este anul ce nu se mai poate repeta. Această apreciere avea în vedere costul unei campanii prezidențiale fără precedent, în care, pentru atingerea scopului urmărit, s-au legiferat, fără fundament economico-financiar, creșteri de pensii și salarii, oprindu-se aproape total investițiile. Această nouă stare de lucruri a bulversat scena politică și a propulsat stilul de „guvernare fără program” și ajustare bugetară după „interese mărunte” și nu după nevoia de a stopa, pe cât posibil, efectele crizei. Perioada 2009-2011 are ca trăsătură principală, în strategia economico-financiară, „confuzia aparentă” suprapusă „intereselor ascunse de grup”. Personal, nu am încetat să militez pentru nevoia de a adopta măsuri proactive, care cu siguranță ne vor scoate din criză sau măcar vor atenua efectele dezastruoase ale crizei globale.

Autorul 

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice