Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Contabilitate aprofundată
Contabilitate aprofundată
Preț 5 lei
[ carte epuizată ]
ISBN 973-590-319-9
An apariție 2000
Nr. de pagini 208
Format 17x24
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Alertează-mă când este pe stoc  
Descriere

      Autorul de carte contabilă modernă în țara noastră se află, în acești ani, în fața a cel puțin două opțiuni: să scrie provocator, științific și, dacă se poate, într‑un stil inconfundabil sau să scrie în numele unor imperative ale momentului, care se situează, în mod evident, în zona „praxis“-ului. Plecând de la această dilemă, să înțelegem că, prin lucrarea „Contabilitate aprofundată“ tânăra „prodige“ a mediului nostru universitar contabil își refuză cea de-a treia cale – postura de „Homo duplex“ - și, după două excelente realizări în sfera „conceptualizării“, întruchipate de lucrările „Cererea și oferta de informații contabile“ și „Contabilitate creativă“, ne invită să poposim și să reflectăm asupra a șase teme majore și complexe ale reformei contabile românești.

      Oricare dintre noi și-ar putea pune o legitimă întrebare: ce ar aduce diferit o nouă lucrare de „Contabilitate aprofundată“? În locul unui răspuns complet preferăm formula des utilizată de mediul academic și jurnalistic francez, formulă derivată din moda anglosaxonizării limbajului: „nu trebuie să-i căutăm originalitatea, lucrarea „x“ este un „must““.

      Cu un simț universitar ireproșabil, intelectual lansat cu toată viteza în înalta societate a mediului contabil, Liliana Malciu ne propune prin acest „must“ un cadru al sintezelor și analizelor referitoare la patru probleme devenite clasice („Dizolvarea și lichidarea societăților comerciale“, „Fuziunea societăților comerciale și unele operații asimilate“, „Conturile de grup“ și „Contabilitate și inflație“) și alte două care bat puternic la porțile „actualităților“ („Contabilizarea contractelor de leasing financiar“ și „Investițiile imateriale“).

      Cine ar dispune de un fișier al articolelor și comunicărilor elaborate de autoare, în ultimii ani, ar putea constata că fiecare dintre cele șase teme au constituit o parte din preocupările sale pentru dezvoltarea patrimoniului contabil de cunoaștere în țara noastră.

Prof. univ. dr. Niculae Feleagă

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    În curs de epuizare

Contabilitatea și gestiunea fiscală a societăților comerciale An apariție 2016
Nr. pagini 328
Format 17x24
Preț 45 lei
Turbulență și flexibilitate organizațională An apariție 2007
Nr. pagini 296
Format 14x20
Preț 39 lei
Bazele ciberneticii economice. Teorie, aplicații și studii de caz An apariție 2015
Nr. pagini 260
Format 17x24
Preț 35 lei
XML An apariție 2001
Nr. pagini 176
Format 17x24
Preț 8 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice