Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Achiziții și fuziuni de firme: cazuri celebre
Achiziții și fuziuni de firme: cazuri celebre
Preț 19 lei
[ carte epuizată ]
ISBN 973-590-735-6
An apariție 2003
Nr. de pagini 160
Format 17x24
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Alertează-mă când este pe stoc  
Descriere

      Globalizarea și necesitatea economiilor de scară pentru a contracara competiția, pe de o parte, dezvoltarea piețelor financiare internaționale și creșterea constantă și generalizată a prețurilor acțiunilor la bursele de valori occidentale, pe de altă parte, au antrenat de-a lungul anilor '90 un val al fuziunilor și achizițiilor fără precedent în istorie. Că acest val s-a spart și că de pe „vârfuri” piața a căzut masiv, constatăm în timp ce scriem aceste rânduri. Toate acestea sunt însă doar obstacole nu și punctul final. Din urmă vin alte valuri, care, poate, vor ajunge să îl depășească pe cel care tocmai a fost.

      Lucrarea de față „Achiziții și fuziuni de firme. Cazuri celebre” oferă cititorului unele elemente, sperăm inedite, ale câtorva din cele mai mediatizate, mai mari și considerăm interesante, tranzacții cu firme care au făcut parte din valul anilor '90.

      Aceste tranzacții au reținut atenția fie datorită dimensiunii, spre exemplu, cea dintre  AOL și Time Warner (considerată ca fiind una din cele mai mari achiziții din istorie), fie datorită dramatismului confruntării și a sumelor implicate în astfel de „războaie” inter-corporații, spre exemplu, cazul Vodafone - Mannesmann (considerată cea mai mare preluare ostilă realizată vreodată) sau datorită perspectivelor oferite (fuziunea Daimler – Chrysler sau fuziunea dintre Glaxo și Smithkline) ori ineditului participanților (fuziunea dintre Allianz și Dresdner Bank).

      Fiecare dintre tranzacțiile prezentate conține un element cheie, un nucleu în jurul căruia gravitează prezentarea, cazurile diferind ca întindere, mod de abordare și prezentare.

      Lucrarea se adresează deopotrivă studenților, practicienilor (manageri, analiști, juriști) dar și tuturor celor interesați de fenomenul achizițiilor și fuziunilor de firme.

Autorul

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice