Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Analiza sistemelor administrației publice
Analiza sistemelor administrației publice
Preț 21 lei
[ carte epuizată ]
Autor Ani Matei
ISBN 973-590-859-X
An apariție 2003
Nr. de pagini 224
Format 14x20
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Alertează-mă când este pe stoc  
Descriere

     Direcțiile relevante asupra cărora ne vom apleca în viitor au în vedere următoarele:

      Redescoperirea valențelor analizei sistemelor administrației pu­blice în integralitatea acestora, ceea ce înseamnă un mai mare efort de documentare, analiză și sinteză pentru ca lucrările publicate să nu eludeze cumva anvergura științifică a Teoriei generale a sistemelor.

      Știm cu toții că nici o lucrare de acest gen nu-și poate asuma atributele unei abordări exhaustive, dar integrarea noilor preocupări din literatura europeană privind calitatea administrației și a serviciilor publice, modelele de evaluare a performanței activităților publice sau, chiar, noua administrație publică trebuie să-și găsească locul cuvenit.

      Aspectele privitoare la caracteristicile cibernetice ale sistemelor administrative pot fi mai bine fundamentate și mai relevant prezentate pentru a deveni mai convingătoare, iar cibernetica socială să-și regăsească în administrația publică statutul de știință interdisciplinară care oferă cele mai subtile răspunsuri problemelor care privesc reglarea și autoreglarea în aceste sisteme, reducerea varietății comportamentale sau controlul social prin lege.

      Integrarea în aria de cercetare sistemică a problematicii calității totale și benchmarking-ului reprezintă un nou obiect de cercetare. Ben­chmar­king-ul  sectorului public, cu referire specială la evaluarea per­for­manței manageriale și comportamentale, ocupă din ce în ce mai mult spații largi în cercetarea europeană. Încercări, mai ales în domeniul economic, s-au făcut și la noi. Extinderea spre sectorul public pune însă probleme și obstacole su­pli­mentare, vorbindu-se chiar de o reformulare a modalităților de aplicare în acest sector.

      La începutul noului mileniu, administrația publică nu mai poate fi abordată fără conexiunile de rigoare, sistemice, cu mediul economic. Comunitățile locale, sub conducerea autorităților publice, devin sisteme ciber­ne­tice, cu proprie autoreglare, a căror dezvoltare, imperios necesară, utili­zează pârghii noi, specifice sectorului public, privind eficiența și eficacitatea.

      Economia publică revine în actualitate fără a fi restrânsă numai la intervențiile statului. Ca știință a interacțiunii sociale, economia publică are ca obiectiv analiza economică a deciziilor publice, deci o problemă de optimizare într-un cadru sistemic.

      Cel puțin parțial, economia publică integrează acțiunea publică în obiectul științelor administrative, realizând interfața cu științele economice.

      O privire de ansamblu asupra sferei și conținutului științelor administrative nu poate fi realizată decât prin abordarea sistemică. Sistemul științelor administrative este în expansiune, încorporând metode și experiențe noi, abordări noi și chiar concepte și practici noi. Vectorii acestei expansiuni se referă la noul management public, capacitatea administrativă și de guvernare, precum și noile strategii de informare și comunicare publică

Autorul 

Alți clienți au comandat
Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Cărți din aceeași categorie

Istoria administrației publice românești An apariție 2000
Nr. pagini 208
Format 14x20
Preț 21 lei
Știința administrativă An apariție 2007
Nr. pagini 288
Format 17x24
Preț 48 lei
Știinta administrației An apariție 2005
Nr. pagini 276
Format 14x20
Preț 11 lei
Serviciile publice An apariție 2018
Nr. pagini 190
Format 17x24
Preț 41 lei
    Manuale școlare

Desen tehnic. Clasa a XI-a Nr. pagini 192
Format 17x24
Preț 35 lei
Desen tehnic. Clasa a X-a An apariție 2000
Nr. pagini 114
Format 17x24
Preț 33 lei
Geografie. Manual pentru clasa a XI-a An apariție 2006
Nr. pagini 152
Format 20x27
Preț 38 lei
Instituțiile administrației publice: manual pentru clasa a XII-a An apariție 2002
Nr. pagini 144
Format 17x24
Preț 16 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice