Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Trade Finance. Finanțarea comerțului
Trade Finance. Finanțarea comerțului
Preț 28 lei
Adaugă
ISBN 973-590-648-1
An apariție 2002
Nr. de pagini 386
Format 14x20
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Descriere

      După cum se cunoaște, până în 1989, comerțul exterior în România a constituit monopol de stat și s-a derulat exclusiv prin Banca Română de Comerț Exterior – ca instituție specializată a statului, care a continuat să funcționeze ca bancă comercială – societate pe acțiuni, până în anul 1999, când, datorită problemelor grave cu care se confrunta, a fost preluată pe bază de fuziune prin absorbire, conform OUG nr. 39/1999, de Banca Comercială Română S.A.

      Celelalte societăți bancare românești care au fost înființate după decembrie 1989 au început să deruleze treptat și operațiuni de finanțare a comerțului exterior – această gamă de afaceri constituind pentru ele o noutate absolută alături de celelalte schimbări impuse de tranziția de la economia de comandă la cea de piață.

      Pătrunderea pe piața financiar-bancară românească a marilor bănci străine cu experiență îndelungată în finanțarea comerțului exterior în condițiile pieței libere a constituit o amenințare serioasă pentru băncile locale puse în situația de a concura foarte rapid cu băncile străine într-un sector de afaceri foarte profitabil, în care ele – băncile străine – aveau un renume, o experiență și un know-how mult mai bune.

      Această situație a făcut ca băncile străine să dețină o cotă de piață mult mai mare în afacerile de comerț exterior comparativ cu cota de piață privind finanțările la intern.

      Problemele capătă o amploare mai puternică în condițiile accentuării fenomenului de globalizare, care oferă șanse suplimentare marilor bănci și grupuri financiare internaționale în raport cu băncile locale.

      Din acest punct de vedere, TRADE FINANCE – FINANȚAREA COMERȚULUI constituie un util sprijin tehnic acordat specialiștilor din băncile românești în competiția lor cu băncile internaționale care operează pe aceeași piață.

      “Concurența tehnocrației internaționale poate fi combătută eficient numai dacă cunoașterii mutilate de care ea se servește i se opune o cunoaștere care să aibă mai mult respect față de oameni și realitățile cu care sunt ei confruntați.”

      Pentru a nu risca pierderea “competiției cu băncile străine” în acest domeniu de afaceri deosebit de atractiv și profitabil, autorii au găsit de cuviință să strângă la un loc o multitudine de tehnici, proceduri, practici, instrumente utilizate de bănci în finanțarea comerțului, îndeosebi a celui exterior.

      Tehnicile, procedurile și instrumentele de lucru prezentate în lucrare au fost adaptate la condițiile concrete ale economiei românești, care parcurge tranziția dificilă și anevoioasă de la economia de comandă la cea de piață.

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Cărți din aceeași categorie

Ghid practic de marketing An apariție 2021
Nr. pagini 216
Format 17x24
Preț 40 lei
Comerțul exterior și politica comercială a României în perioada de tranziție la economia de piață. Strategii de dezvoltare An apariție 2002
Nr. pagini 304
Format 17x24
Preț 20 lei
Marketing financiar - monetar An apariție 2012
Nr. pagini 296
Format 17x24
Preț 37 lei
Decizia strategică în comerț exterior: dezvoltare durabilă, analiza eficienței economice, strategia de marketing, fundamentarea deciziilor An apariție 2003
Nr. pagini 172
Format 14x20
Preț 20 lei
    În curs de epuizare

Libertatea mult așteptată și ficele sale An apariție 2004
Nr. pagini 280
Format 14x20
Preț 18 lei
Introducere în studiul piețelor de mărfuri energetice și de transporturi An apariție 2002
Nr. pagini 376
Format 19x25,5
Preț 35 lei
Gestiunea inovației An apariție 2001
Format 17x24
Preț 20 lei
Dreptul societăților An apariție 2000
Format 17x24
Preț 12 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice