Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Administratie si politici publice
Administratie si politici publice
Preț 20 lei
[ carte epuizată ]
ISBN 973-709-287-2
An apariție 2006
Nr. de pagini 352
Format 14x20
Culoare interior negru
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Alertează-mă când este pe stoc  
Descriere

     Lucrarea este structurată în două părți în care sunt abordate două teme de real interes. Astfel, prima parte se referă la refor­ma­rea administrației publice și transformarea acesteia într-o admi­nistrație responsabilă, capabilă să gestioneze eficient sistemul politicilor publice. După o scurtă introducere în știința adminis­trației și a direcțiilor de dezvoltare a spațiului administrativ, este argumentată nevoia de modernizare a administrației și responsa­bilizării acesteia. Știința administrației poate fi considerată,  dintr-un anumit punct de vedere, ca fiind  destul de veche, putând  fi regăsită  la precursorii secolului al XVIII-lea, dar în același timp este destul de recentă, în măsura în care nici obiectivul, nici viziunea, nici metodele acestei științe nu sunt limitate la cele la care s-a apelat în perioadele trecute.

     De-a lungul timpului, cunoașterea administrației a fost interpretată ca o cunoaștere practică, concretă, utilă în procesul de satisfacere eficace a sarcinilor, știința administrației fiind definită ca arta de a administra bine.

     Ideea unei cunoașteri științifice, a administrației a apărut relativ recent iar ruptura epistemologică  ce se impune în raport cu atitudinile anterioare este împiedicată de pregnanța reflexelor și modurilor tradiționale de gândire, înrădăcinate pe parcursul seco­lelor. Paralel, domeniul de investigație a științei administrației este extins și diferențiat, atenția fiind acordată nu doar administrației publice, ci și administrației private, deși această evoluție nu a determinat dispariția concepției unei științe a administrației exclu­siv centrată asupra administrației de stat.

     Depășirea acestei confuzii este pusă sub semnul întrebării deoarece procesul de definire a obiectului, viziunii și metodelor utilizate de știința administrației nu a ajuns, încă,  la maturitate.

     În consecință, nu pot fi înțelese problemele cu care adminis­trația se confruntă și nici nu pot fi luate în considerare principalele piste de cercetare fără a avea, în prealabil, retrasate etapele con­strucției progresive ale acestui nou câmp științific.

     Politicile publice, cea de-a doua temă dezvoltată în lucrare, constituie un subiect aflat în centrul atenției atât în România, cât și la nivelul Uniunii Europene. Importanța acestui domeniu atât ca teren generos de investigații teoretice interdisciplinare, cât și ca expresie pragmatică a talentului și capacităților necesare pentru reușita politicilor publice este determinantă. Explicația rezidă în faptul că problemele majore cu care se confruntă astăzi și în viito­rul previzibil societatea  au șanse să fie rezolvate numai în măsura în care politicile publice dezvoltate sunt performante.

     Teoriile moderne de elaborare a politicilor publice, cadrul general de dezvoltare a acestora, relevarea potențialelor obstacole în implementarea politicilor la nivelul societății românești, precum și mecanismele de surmontare a acestor amenințări reprezintă principale  subiecte dezvoltate în această a doua parte a lucrării.

     În raport cu obiectivele lucrării și cu desfășurarea acesteia pe cele două planuri amintite, prezentul volum se adresează, în primul rând, funcționarilor publici, servind în procesul pregătirii sau perfecționării acestora, precum și în cel al documentării în domeniul administrației publice și cel al politicilor publice. În același timp, considerăm că lucrarea se poate dovedi utilă și pentru alte categorii largi de cititori-cadre didactice din învățămîntul superior, cercetători în domeniul științelor sociale, specialiști și experți din structura autorităților publice, studenți ș.a. m.d.

Autoarea 

Alți clienți au comandat
Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Cărți din aceeași categorie

Sinergetica accesării proiectelor: pregătire, elaborare, evaluare, optimizare An apariție 2013
Nr. pagini 272
Format 17x24
Preț 35 lei
Pilotajul serviciilor publice An apariție 2001
Nr. pagini 136
Format 17x24
Preț 8 lei
Știinta administrației An apariție 2005
Nr. pagini 276
Format 14x20
Preț 11 lei
Știința administrativă An apariție 2007
Nr. pagini 288
Format 17x24
Preț 37 lei
    Manuale școlare

Contabilitate. Clasa a X-a An apariție 2005
Nr. pagini 144
Format 17x24
Preț 21 lei
Desen tehnic. Clasa a IX-a Nr. pagini 160
Format 17x24
Preț 23 lei
Mecatronica. Manual pentru clasa a XII-a An apariție 2006
Nr. pagini 232
Format 20x27
Preț 19 lei
Ecologie și protecția mediului. Manual pentru clasa a XI-a An apariție 2001
Nr. pagini 136
Format 17x24
Preț 28 lei
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice