Editura Economică Editura Economică
Nu aveți produse în coș

Despre Editura Economică Noutăţi În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Ştiri Contact
Despre Editura Economică Noutăți În pregătire
Catalogul Editurii Economice
Știri Contact
✅  Produsul a fost adăugat în coş
Colecţii
înapoi
Vânzarea produselor românești în jurul lumii, volumul II - alte state ale lumii
Vânzarea produselor românești în jurul lumii, volumul II - alte state ale lumii
[ carte epuizată ]
ISBN 978-606-856-922-2
An apariție 2013
Nr. de pagini 208
Format 17x24
Legătorie broșat
Copertă carton mediaprint
Anvelopă nu
Semn de carte nu
Limba română
Alertează-mă când este pe stoc  
Descriere

      VÂNZAREA PRODUSELOR ROMÂNEȘTI - Vol. II (ALTE STATE ALE LUMII) - fără a aborda in stricto senso tematica „insipidă” a aspectelor legate de schimburile economice dintre România și statele mapamondului – se dovedește a fi o realizare de excepție, având asupra lectorului un puternic impact emoțional-cognitiv. Pe lângă aspectele de specialitate prezentate (multiplele analize de tip sintetico-economico-matematic), lucrarea are evidente valențe literare. Sunt inventariate prin documente, înscrisuri ori documente oficiale, și însoțite de o galerie foto extrem de convingătoare, o multitudine de expoziții și târguri comerciale internaționale, la care autorul participa în calitate de șef al delegației economice a României, evenimente la care mărfurile românești (indiferent de tipul lor - agrar sau industrial) atrăgeau, prin calitate și competitivitate, oamenii de afaceri din toată lumea.
     Sunt prezente, în diversitatea lor etnică, socială, economică, culturală, țări de pe trei continente: Asia, Australia, Europa (țări din Uniunea Europeană). Procesul de investigare, analiză și concluzionare este sinergic, abil, condescendent, un proces întreprins cu pertinență și atenție sporită asupra detaliilor, așa după cum o poate face doar veritabilul diplomat de carieră. Structurată pe mai multe paliere de acces, multitudinea de informații fiind copleșitoare, lucrarea poate fi încadrată în categoria celor de tip „mică-enciclopedie”. Sursele de documentare, comentate în notele de subsol și enumerate în finalul lucrării, sporesc concretețea acesteia. Gradul de utilitate al cărții  este destul de mare, putând fi abordată ca sursă de documentare în realizarea altor lucrări științifice, ca material de studiu pentru „educabilii” de pe diferite niveluri de învățământ (preuniversitar sau superior), cât și de însetatul de informație de foarte bună calitate.
     Evenimentele sunt prezentate din dublă perspectivă, autorul fiind narator, dar și actor implicat direct în derularea acestora. Poate, de aici, și doza de inevitabilă nostalgie din notele fin inserate în textele cărții, raportată la axele temporale considerate. Surprind în pasajele cărții evenimentele referitoare la îndepărtata Australie (țara - continent de la antipozi), miraculosul Israel (leagănul creștinismului), țările arabe din Orientul Mijlociu, țările din Asia de Sud – state ale căror economii au devenit referințe la nivel mondial.
     Așa după cum s-a mai subliniat și în precedentul volum, dedicat Japoniei, printre elementele esențiale ce definesc profilul de diplomat, dar care confirmă și curajul de „autor” al dr. Gheorghe Rusu se regăsesc: acuratețea scrisului, bucuria trăirii, capacitatea de a-și surprinde lectorul cu aspecte inedite, limbajul inteligibil, facilitatea cu care întreprinde salturile între planurile expunerii. Se poate spune că o astfel de lucrare nu este o iluzie, ci o certitudine și că prin ea transpare speranța autorului de revigorare morală, spirituală și, de ce nu, economică, a României și, implicit, continuarea (în prezent) și dezvoltarea (în viitor) a relațiilor economice de succes, cu toate statele lumii. Fără a se dori o pledoarie pentru excelență, cartea este în primul rând un îndemn la simplitate, cunoaștere, adevăr, prietenie și, nu în ultimul rând, la recapacitarea propriilor resurse, întru propășirea și dobândirea bunăstării mult-dorite. Parafrazând o veche protază legată de valoarea unei scrieri, se poate spune: Carte, plină de învățăminte, cinste cui te-a scris!

Gheorghe A. Stroia
Membru al Academiei
Româno-Americane de Arte și Științe

Descarcă oferta
  Lista autorilor / cărților
  Informații despre livrare
 
    Cărți din aceeași categorie

Fundamente teoretice ale comerțului internațional An apariție 2001
Nr. pagini 176
Format 17x24
Preț 9 lei
Negocierea comercială internațională An apariție 2006
Nr. pagini 448
Format 17x24
Preț 56 lei
Carte distinsă cu premiu!
Tipuri de piețe și modalități de formare a prețului An apariție 2013
Nr. pagini 120
Format 14x20
Preț 17 lei
Marketing - controlling: măsurarea performanței în marketing An apariție 2009
Nr. pagini 200
Format 17x24
Preț 21 lei
    În curs de epuizare

Serii Fourier. Transformata Laplace An apariție 2003
Nr. pagini 192
Format 17x24
Preț 11 lei
Sticla transilvăneană în secolele XVII-XVIII. Soluții tehnice, tendințe artistice An apariție 2004
Nr. pagini 256
Format 17x24
Preț 39 lei
Orașul inteligent. Sesiunea de comunicări științifice An apariție 2014
Nr. pagini 252
Format 17x24
Preț 36 lei
Audit financiar: misiuni de asigurare și servicii conexe An apariție 2012
Nr. pagini 208
Format 17x24
Preț 39 lei
    În pregătire

Mina de aur Format 17x24    
Pamflet documentar An apariție 2014
Nr. pagini 356
Format 17x24    
Marketing politic An apariție 2014
Format 14x20    
Analiza informațiilor referitoare la piețele externe An apariție 2019
Nr. pagini 140
Format 17x24    
Librărie domenii și subdomenii
Librărie

Reviste științifice